Червено цвекло с орехи



Необходими продукти
1 голяма глава червено цвекло
орехови ядки
пресен магданоз
прясно изцеден лимонов сок


Цвеклото се вари на пара докато омекне. Най-добре е да се ползва специална приставка, която се поставя на дъното на тенджерата. Варенето на пара запазва хранителните вещества и витамините във всеки един зеленчук. Когато се свари, се обелва и нарязава в желаната форма. Добавят се нарязаният магданоз и ореховите ядки. Овкусява се със сол и зехтин.

2 коментара:

  1. Това е много лесна и различна рецепта, допада ми много. Точно от нещо такова леко като храна имам нужда, сега пролетта обикновено се подлагам на изчистваща диета - избягвам месо, пържено и изобщо тежки храни. Наблягам на зеленчуци, което доста ме ограничава откъм разнообразна храна и ястия, но после организма ми се чувства чудесно :) Много благодаря за рецептата има още няколко, които много ми допадат :)

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат така вкусни и примамливи идва ми да се протегна и да грабна чинийката и за обяд да ги изям, добре са се получили. С този пресен магданоз и аромата ще е чуден.Цвеклото е изключително полезно дори и да го ядеш като ябълка.Но може и да се вари на пара докато омекне.По този начин пак полезните му вещества ще се запазят. Варенето на пара запазва хранителните вещества и витамините във всеки един зеленчук. Единствено не бива да сме облечени в бяло, понеже доста силно оцветява цвеклото, страхотна статия и ястие.

    ОтговорИзтриване