Картофена салата в червено



Необходими продукти
картофи
червено цвекло
пресен магданоз
листа от прясна целина
прясно смлян черен пипер
зехтин и сол на вкус


Картофите се сваряват и докато са още топли се обелват. Нарязват се на едро. Добавя се настърганото червено цвекло, ситно нарязаният магданоз и листата от целина. Овкусява се със солта, черния пипер и зехтина.

Варианти: салатата може да се направи и със сварено на пара цвекло, което се нарязва на дребни кубчета.

7 коментара:

  1. Интересно и мисля, че е подходящо сега по време на периода на постите... зехтина мисля, че не е в разрез с постите?

    ОтговорИзтриване
  2. Много свежа салата! Не съм опитвала такава, но червеното цвекло придава много свежест освен цвят :) Целина също много обичам... А картофите придават ситост. Направо може само със салатата да се наядеш, а и диетична. Зехтина не е в разрез с постите, нито олиото, защото са растителни мазнини, така че спокойно могат да се използват :)

    ОтговорИзтриване
  3. Интересно предложение за червена салата от картофи, ще се опитам и аз да постигна този ефект.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за хубавото предложение. Рецептата изглежда дост вкусна и продуктите са приятни. Не съм опитвала комбинацията картофи-цвекло, сигурно ще се получи добре. А и като се оцветят така в червено ще изглежда че все едно са поляти в специален сос.Само трябва да видя къде да си намеря пресни листа от целина и ще си направя за вечеря.леко похапване, дано по често давате предложения.

    ОтговорИзтриване
  5. Много благодаря за тази вкусна рецепта.Особено, че не присъства месо в нея много ме зарадва.Целината има страхотен вкус и с комбинацията от картофи ще стане чудна вкусотия.Само малко ще се оцветим докато рендосваме цвеклото, понеже пуска доста червено, но все едно сме боядисвали яйца.Определено ще си я направя за следобедно похапване.Надявам се по често да публикувате подобни рецепти.

    ОтговорИзтриване
  6. Много интересно са се оцветили картофите от цвеклото.Благодаря за вкусната рецепта.

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда ужасно вкусно няма спор и ми се прииска още сега рано рано да направя тази рецепта и за обяд всичко да бъде готово. Като гледам тези продукти..." картофи червено цвекло пресен магданоз листа от прясна целина прясно смлян черен пипер зехтин и сол на вкус..." не са кой знае какви трудоемки, което ми говори, че и самата рецепта ще бъде близо до моят вкус, само как са се оцветили в червеникаво, не се бях сещала за това, страхотна е ако имате още такива рецепти ще се радваме ако ги споделите с нас. За колко време става готово?

    ОтговорИзтриване