Крем супа от оранжева леща
Необходими продукти:
оранжева леща
шафран, смлян черен пипер
зехтин
пресни чушки
Оранжевата леща е характерна за кухнята на близкия Изток, но вече набира популярност и при нас. Може да се намери на щандовете за био храна в големите хипер-маркети или в малките магазинчета на Женския пазар. Лично аз препоръчвам магазин Багдад, който е на ул. Симеон. Ще останете приятно изненадани от цената за 1 кг, сравнена с тази от еко магазините.
Оранжевата леща се сварява много бързо в сравнение с обикновената - около 20 минути са достатъчни. Варим в малко вода, тъй като крайната цел е да получим гъста консистенция. Когато е готова, добавяме сол, зехтин и смлян черен пипер. Пасираме и поднасяме всяка порция с тънки ленти прясна чушка и щафран.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар