Марокански гювеч



Необходими продукти
пресни картофи, за предпочитане малки
нахут
печурки
пресен лук
чушки
подправки - розмарин, индийско орехче, мащерка, кориандър, червен пипер, пресен магданоз
зехтин


Пресните цели картофи, нахутът и нарязаните на едро гъби се поставят в кипяща вода. Добавят се подправките (с изключение на червения пипер). След около 10-тина минути - нарязаните чушки и пресния лук. Варим около 15 минути и малко преди да свалиям от огъня добавяме червения пипер и зехтина.

Нахутът изисква продължително варене, за да е годен за ядене. В случая съм ползвала предварително сварен. В арабските магазинчета може да се намери и консервиран. Най-практично (макар и не много здравословно) е да свари по-голямо количество и да се замрази на порции. Така можем да добавяме това недооценено у нас вариво към различни гозби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар