Житен режим 2010



Житният режим тази година започва на 3 февруари (сряда) и завършва на 13 февруари (петък) - тогава започва захранването.

За режимът е нужен 1 кг жито (пшеница), който се разделя на 10 равни части (за 10-те дни на поста). За всеки ден се пада по 100 гр. жито, 3 ябълки, 9 ореха, 6-8 чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

Приготвяне на житото
Вечерта се измива добре 100 гр. жито и се залива с около половин литър вряла вода. Най-добре е да се ползва термос, за да набъбнат добре зърната. На сутринта житената вода се изпива на гладно - за вкус може да се добави мед и лимон. Житото се разделя на 3 равни части - за закуска, обяд и вечеря. Може да се подслади с мед. Житото се яде бавно - преди да се преглътне всяка хапка се дъвче 99 пъти.

По време на житния режим всеки ден се пие над литър и половина преварена вода, с добавен лимонов сок и мед. Не се употребява никаква сол.

Захранване
На десетия ден към житото на обяд и на вечеря се прибавя супа от цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол. В дните след режима не трябва да се преяжда.

2 коментара:

  1. За Житния режим можете да прочетете и тук: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html
    http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=289.msg1059#msg1059
    По-строго захранване след режима /по д-р Емилова/ можете да намерите тук:
    http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/zahranvane10.html
    Но ,според мен ,такова не ви е необходимо ,защото не сте били на плодова диета или лечебен глад.
    Ако желаете,можете да ползвате това: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=457.0

    ОтговорИзтриване
  2. "След поста, колкото се може по-дълго време, употребявайте храна еднообразна и храна, която иска малко сила за храносмилането, за да не се възбужда у вас апетитът, за да може да се развиват дробовете, та да приемете повече храна от въздуха и от водата, да изваждате повече сокове от храната, отколкото сега. Важното е с поста да се поститне сила, здраве, а не да се хвалите и надпреварвате кой повече дни може да пости. Човек, който е постил 10 дни, може да направи много работи; който е постил 20 дни, ще се освободи от много заблуждения."
    Петър Дънов, "Книга за здравето", 130 стр.

    ОтговорИзтриване