Фасул с домати
Необходими продукти
бял (тънък) фасул
1 глава кромид лук
1 чушка
4-5 средно големи домата
червен и черен пипер
пресен джоджен
брашно (в зависимост от общата консистенция)
Фасулът се реже на приблизително еднакви по големина парчета. Слага се във вряща подсолена вода заедно с нарязаните на ситно чушка и лук. Вари се на тих огън около 40 мин, след което се добавят настърганите на ренде домати. След около 15 мин се добавя брашното и червения пипер – преварително добре разтворени с част от бульона. Вари се още десетина минути. След като се махане ястието от огъня се добавя зехтин, ситно нарязан джоден и млян черен пипер.
Количеството на водата се определя от личното предпочитание за гъстота на ястието.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар