Бял амур с домати на фурна



Необходими продукти
1 бял амур ~ 2 кг
4-5 средно големи домата, по-меки
3-4 месести чушки
1 патладжан
1 глава лук
дафинов лист
черен пипер


Рибата се почиства внимателно и се осолява. Слага се в тавата и около нея се аранжират зеленчуците. Чушките се нарязват на по-едри колелца, патладжана и лука - на по-дребни парчета. Доматите се настъргват на ренде за получаването на доматено пюре, с което се заливат зеленчуците. Рибата – не. Добавя се вода и зехтин. Пече се около 2 часа на умерена фурна до пълното изкипяване на водата. След като се извади се добавя нарязан на ситно пресен магданоз.

Идея за сервиране: гарнирайте със сварени макарони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар